Cada dia que passa, minut a minut, el discurs del dèficit públic va enfonsant les arrels en el nostre cervell. Les veus que parlen de la realitat econòmica i social, de manera objectiva, i també proposen objectius per reduir el dèficit públic sense destruir les cotes de seguretat assolides durant aquests anys de democràcia, son veus que no tenen el fort ressò que caldria en els mitjans de comunicació. I els responsables polítics que haurien de ser aquest ressò en els parlaments, o són neoliberals, o són dretans dels de tota la vida, o han abandonat el discurs social-demòcrata per apuntar-se a les paraules boniques i sense contingut, com són “sostenibilitat” o bé “governança” i anar “tirant de la rifeta” que raja sucosament.
Si la indignació es va manifestar amb força al carrer, va ser per què hi havia i encara hi ha motius més que de sobres per estar indignats. I no va ser una actitud de ressentits, com algú ha dit avui (15.09.2011) a la tertúlia matinal de TV3. Va ser la veu dels que senten que no tenen possibilitat de decidir.
Avui poso al meu bloc un “link” amb l'opinió manifestada des del món de la sanitat, on encara hi ha gent que creu en la força potencial del sindicalisme de classe, en relació a tots els entrebancs que la política neoliberal del govern està posant a un funcionament digne d’aquest servei basic que és la cura de la salut, de la teva, de la meva i de la de tothom que ho necessita.
A l'igual que Sísif a la mitologia grega, la nostra ruta vital ens fa dur molts cops feixugues pedres fins damunt de la muntanya, pedres que, una vegada dalt, rodolen cap a la vall i hem de recomençar la ruta de pujada empentant-les de nou amunt. Així anem cercant a cada nova pujada el millor camí o la millor eina per tal d'estabilitzar la pedra i aturar, a voltes, la inevitable baixada. D'aquesta forma, pujant i baixant, la humanitat ha bastit estructures i comportaments socials, de vegades brutals, però de vegades de justicia i llibertat. Anem doncs a fer que el fons de la vall, cada cop més, estigui més aprop del cim de la muntanya. Amb el titul també vull retre homenatge a un mestre, en Victor Alba, qui amb el llibre Sísif i el Seu Temps va escriure les seves memòries.
jueves, 15 de septiembre de 2011
LA SANITAT SOTA EL MICROSCOPI
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario