A l'igual que Sísif a la mitologia grega, la nostra ruta vital ens fa dur molts cops feixugues pedres fins damunt de la muntanya, pedres que, una vegada dalt, rodolen cap a la vall i hem de recomençar la ruta de pujada empentant-les de nou amunt. Així anem cercant a cada nova pujada el millor camí o la millor eina per tal d'estabilitzar la pedra i aturar, a voltes, la inevitable baixada. D'aquesta forma, pujant i baixant, la humanitat ha bastit estructures i comportaments socials, de vegades brutals, però de vegades de justicia i llibertat. Anem doncs a fer que el fons de la vall, cada cop més, estigui més aprop del cim de la muntanya. Amb el titul també vull retre homenatge a un mestre, en Victor Alba, qui amb el llibre Sísif i el Seu Temps va escriure les seves memòries.

viernes, 21 de agosto de 2009

EL LABERINT DEL BARRI CENTRE

Malgrat els canvis de persones en el cartipaç polític municipal, hi ha comportaments que no hi ha manera que millorin en alguns funcionaris d'aquest ajuntament.
Quantitat de vegades - i per raons incògnites moltes - ha estat prohibit el trànsit motoritzat per carrers del poble. Bastantes vegades als carrers Jaume I, Reverend Cullell i Joan Bardina. Les senyals de trànsit prohibint o bé obligant a marxar en una direcció han estat les úniques informacions pels conductors. I els conductors s'han tingut que espabilar donant voltes pel poble per tal de sortir a l'exterior de la vila o per accedir a llocs a on podian accedir normalment.
Ara hi ha un nombre d'obres públiques simultànees al Barri Centre i s'ha complicat el trànsit de vehicles de tal forma que cal aplicar-se al joc del laberint per poder arribar a la porta de casa. Això sí, indicacions clares ?, no n'he vist cap ni una. He pogut voltar pel casc antic i al final, després de dues voltes pel barri he accedit al portal de casa.
Es bó, amb seguretat, que les obres públiques es facin si han de millorar la estètica, el trànsit i la comoditat dels veins, sigui a peu o amb cotxe. Però es inacceptable marejar a la gent sense indicacions clares, entenedores sobre les rutes alternatives recomanades o aconsellables.
La manca de sensibilitat - respecte també ? - dels funcionaris responsables és prou evident. Ho ha estat abans i ho segueix estant ara. Els canvis de comportament i reciclatge dels funcionaris és responsabilitat dels polítics. Cal aplicar-se a la bona feina i servei de debò al ciutadà.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Es veritat, jo ja m'hi perdut dues vegades al barri antic.
Josep.